Grip

From LVSKB
Jump to: navigation, search

Konumuz Belli Gribe ne iyi gelir Çağın Vebası Gribe nelerin iyi geleceği hakkında sizlere bilgiler sunmak istiyorum. Grip bir kere kapıdan içeri girdimmi 1 hafta kurtulmak zor oluyor. Hayatımızın tüm hareketine mani bir varlık gösteriyor. Grip den kurtulmak için sizlere bir kaç bilgi vermek istiyorum... Kısacası gribe iyi Gelecek bir ilaç Neredeyse Yok Gibi. Kendimden Örnek veriyim. Gribe Yakalanırsam Öyle Yada böyle 5 Güne Geçmiyor Uzmanlarında Dediği Gibi ilaç içilirse 5 Güne ilaç içilmezse 7 Güne iyileşiyorsun. ama bu Yazımı Okuyupda Nasıl olsa Böyle Diyip ilaç içmemezlik yapmayın yine Kendimden örnek Veriyim. Gribe Yakalandım ve ilaç Kullanmadım Göğsümdeki o hırıltı bir kaç ay devam etti ve üzerimden Hastalığı Atamadım. Kısacası ilaç kullanmak Yinede Şart. Bu konuda Tüm Bilgiler için http://kadin-sitesi.com/gribe-ne-iyi-gelir.html Sitesini ziyaret ediniz...

Gripde Asıl Önemli Olan Gribe Yakalanmamanın Yolunu Bulmak. Gribi önleyen Yiyecekler Yemek ve kendinizi Tanımak Eğer Bİyerinizin Üşüdüğünü Hissetiyseniz Hemen Giyinin Nekadar Kalın Olursa Olsun Gribe Bir Şekilde Kendinizi Tanıyarakda Önlem alabilirsiniz…

Prof. Dr. Orhan Özturan, gribe şifa olacak herhangi bir ilacın olmadığını soğuk algınlığı veya gribe yakalanmamak için yapılması gerekenleri anlattı…

Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi kulak burun boğaz hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Orhan Özturan, soğuk algınlığı veya gribe şifa olacak bir ilaç olmadığını belirterek, bu hastalıklardan korunmak için sık el yıkama alışkanlığı sağlanması, koyu yeşil, kırmızı ve sarı renkteki meyve ve sebzeler yenilmesi gerektiğini ve her gün bir kase kaymağı alınmış yoğurt yenilmesi önerisinde bulundu.

Prof. Dr. Özturan, yaptığı açıklamada, kış aylarında, pencerelerin kapalı tutulduğunu ve havalandırmanın kısıtlı yapıldığı kapalı mekanlarda insanlar birbirlerine daha yakın zaman geçirdiği için soğuk algınlığı ve gribin daha sık görüldüğünü belirtti.

Soğuk algınlığı veya gribe şifa sağlayacak bir ilaç bulunmadığını vurgulayan Özturan, “Bazı ilaçlar ve tavsiyeler sizin kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlamak amacıyla uygulanır. Bu nedenle korunma yöntemleri daha fazla önem kazanır” dedi.

Özturan’ın verdiği bilgiye göre, soğuk algınlığı ve gribe yakalanılmasını azaltacak ve hastaları rahatlatacak 18 tavsiye şöyle:

“-Sık el yıkama alışkanlığı edinin. Ellerine hapşıran hastaların dokunduğu eşyalarda virüsler saatlerce ve hatta günlerce canlı kalabilir. Bu eşyalara dokunan sağlıklı bireylere virüsler bulaşabilir. Elinizi yıkama imkanınız yoksa el temizleyici spreyler kullanın.

Yüz vücuda giriş olduğu için gözler, burun veya ağızla oynama veya dokunma alışkanlığından kaçının. Soğuk algınlığı ve grip virüsleri, sıklıkla yüzle olan temasla bulaşabilir. Hapşırma sonrası ellerinizi yıkamadan önce gözlerinize veya ağzınıza dokunmayın. Bu kurala uyarak, aynı virüsle hastanın tekrar hastalanmasına engel olabilirsiniz.

Burun akıntısını yutmayın, sümkürerek çıkarmaktan kaçınmayın. Bu sizin vücudunuzdan enfeksiyona neden olan mikroorganizmaların atılma yoludur. İki burun deliğini birden tıkayarak sümkürmek, kulağa basınç artışına ve mikropların kulağa kaçmasına neden olabilir. Bu nedenle her bir burun deliğini ayrı ayrı tıkayarak diğerinden sümkürme yapın. Hapşırma ve sümkürme esnasında kağıt mendil kullanın ve bu mendili bir çöp kutusuna atın. Kağıt mendil bulamadığınız takdirde sol elinizin dirseğine doğru hapşırın.

Bol vitamin alın. Vitaminleri ilaç olarak almak yerine koyu yeşil, kırmızı ve sarı renkteki meyve ve sebzeler tüketerek sağlayın. C vitamini bağışıklık sisteminizi güçlendirerek hastalanmanıza engel olacak veya hastalandığınızda virüslere karşı bağışıklık sisteminize güçlü bir destek sağlayacaktır. Sebze ve meyve yeme imkanınız olmadığı takdirde vitamin hapları tavsiye edilebilir. Çinko, kalsiyum, magnezyum ve demir gibi mineraller de faydalıdır.

Sıcak tavuk suyu çorba, hem sıvı hem de protein alımı için gayet faydalıdır. Çorbanın sıcaklığı burun ve boğaz şikayetlerini azaltır.

Her gün bir kase kaymağı alınmış yoğurt yemenin soğuk algınlığını yüzde 25 oranında azalttığı bazı çalışmalarda gösterilmiştir. Yoğurdun içindeki faydalı bakterilerin vücudun soğuk algınlığı ve griple girdiği savaşta bağışıklık sistemiyle ilgili maddelerin üretimini uyararak, yararlı olduğu düşünülmektedir.


Sigara içilmemesi önerisi Burun ve akciğerlerimizi döşeyen örtünün üzerinde ince yapışkan bir sıvı tabakası vardır. Bu tabakayı hareket ettirerek temizliği sağlayan ve saniyede 10 defa hareket eden süpürge gibi tüyler bulunur. Sigara dumanı bu yapışkan sıvıda kurumaya, tüylerde felç meydana getirerek virüslerin temizlenmesine ve solunum yollarından uzaklaştırılmasına engel olur. Bir tek sigaranın içilmesiyle solunum yolu tüylerinde 30-40 dakika kadar felç meydana gelmektedir. Bilimsel çalışmalar sigara kullananların daha ağır ve daha sık soğuk algınlığına ve gribe yakalandıklarını göstermektedir. Sigara dumanı ile aynı mekanda bulunmak dahi tek başına bağışıklık sistemine zarar verebilmektedir.

Alkol kullanımı bağışıklık sistemini çeşitli yollarla baskılar. Ağır alkol bağımlılarında enfeksiyonlar ve komplikasyonları daha sık meydana gelmektedir. Alkol, vücutta su kaybına da neden olarak zarar vermektedir.

Grip mevsiminde kalabalık ortamlardan ve hastalanmış kişilerle yakın ilişkiden kaçının. Tokalaşma, sarılma ve öpüşme yerine Japonlar gibi başınız ile selamlaşın. Eğer onlarla tokalaşmak gibi bir temas zorunluluğu söz konusu olduğunda ilk fırsatta ellerinizi yıkayın. http://kadin-sitesi.com/gribe-ne-iyi-gelir.html